0348 - 68 80 03 info@vdp-standbouw.nl
Header standbouw wit
vdp rode overlay

afdekvloeren

afdekvloeren voor indoor beachvolleybaltoernooi

Dela Beach Open 2019
van 2 januari t/m 6 januari 2019 werd het Dela Beach Open gehouden in de sportcampus Den Haag. VDP mocht de ondervloeren geleverd voor dit evenement.

Het woord Dela Beach Open zegt het al, zand, zand en nog eens zand. Op TV ziet het er normaal uit, maar als je er over nadenkt, is een grote zandbak creëren in een sporthal nog niet zo eenvoudig. Om dit te realiseren staan er twee dingen centraal. De vaste sportvloer van de hal moet onbeschadigd worden omgetoverd tot een zandbak en de spelers moeten het gevoel krijgen dat ze sporten op zand en niet in een gymzaal.

VDP heeft verschillende langen afdekvloeren ingezet om dit te realiseren. Als eerste wordt de hal volledig bedenkt met een laag plastic. Vervolgens wordt de hal dichtgelegd met de VDP pellos afdekvloer. Deze afdekvloer is zowel horizontaal als verticaal voorzien van tandjes zodat de vloer niet uit elkaar kan schuiven. Dit betekent dat als de hal volledig dicht ligt, de vloer geen kant op kan. Over deze afdekvloer wordt weer een laag plastic gelegd. Vervolgens komen er tapijtrollen die de hele hal bedekken. Tot slot wordt er in het speelgebied nog een dubbele laag plastic in combinatie met tapijt op rol gelegd zodat het zand op geen enkele manier door de vloer heen kan komen. Elke laag heeft zijn voordeel. Het plastic zorgt ervoor dat het zand en sproeiwater niet door de vloer heen komt. De pellos afdekvloer zorgt dat de graafmachines die het zand in en uit de hal transporteren, geen schade brengen aan de gymzaalvloer. Tot slot zorgen de tapijtrollen in combinatie met de bovenste plastic laag ervoor dat de graafmachines geen schade toebrengen aan de pellos afdekvloer.

De vloeren van Europese kampioenschappen moeten net als Wereldkampioenschappen aan bepaalde voorwaarden voldoen. VDP heeft een ondervloer ontwikkeld die voldoet aan de richtlijnen van dit soort evenementen. Daarnaast zijn de ondervloeren perfect te combineren met de Taraflex sportvloer waar de speelsters uiteindelijk op moeten spelen. De ondergrond van de evenementenhallen bestaan uit beton. Deze harde ondergrond moet voor de spelers als het ware omgetoverd worden tot een gymzaal vloer. Om het geluid te dempen bedekken onze collega’s eerst de gehele hal met tapijt op rol. vervolgens word de pellos afdekvloer gelegd over het tapijt. Deze afdekvloer is zowel horizontaal als verticaal voorzien van tandjes zodat de vloer niet uit elkaar kan schuiven. Dit betekent dat als de hal volledig dicht ligt, de vloer geen kant op kan. Tot slot word de taraflex sportvloer uitgerold over de pellos afdekvloer. de combinatie van deze 3 lagen zorgt voor een optimale speelbelevenis voor de spelers.

De nederlandse handbalvrouwen zijn uiteindelijk 3de geworden, iets waar wij als bedrijf erg trots op zijn!

Terug naar projectenmeer over Dela Beach Open
Bent u nieuwsgierig naar de mogelijkheden? Wij staan u graag te woord.